Wijnbouwer Karel Henckens leert actrice Karlijn Sileghem met tractor rijden

Gepubliceerd op 21 juni 2014

l

door Karel Henckens

Gepubliceerd in: Het Nieuwsblad, 21/06/2014 om 03:00 door ppn

De opnames voor de tiendelige Eén-serie Harry Buts over een wijnbouwersfamilie verlopen vlot. De filmploeg bivakkeert op Wijndomein Aldeneyck van Karel Hen-ckens in Maaseik.

Wijnbouwer Karel Henckens is in zijn nopjes. Gisteren mocht de Maaseikenaar tussen zijn eigen wijnranken op het domein Aldeneyck aan actrice Karlijn Sileghem instructies geven hoe ze de kleine tractor moest besturen. ‘Nog tot 5 juli is de filmploeg van 35 mensen lid van onze familie’, reageert Henckens. ‘Het is een zeer intensieve, maar geweldige belevenis. De kinderen vinden het geweldig, want plots zitten mensen zoals Gilles De Schryver en Frank Focketyn bij hen aan tafel.’

De verstoring van hun privéleven neemt de wijnbouwersfamilie er maar bij. ‘Tijdens de examens is het wel zwaar. We moesten al enkele keren op hotel gaan omdat ze nachtopnames moesten draaien in en rond onze woning, maar we zetten hiermee onze stiel in de kijker en de reclame is mooi meegenomen. In de serie zullen ze niet spreken over Wijndomein Aldeneyck, maar onze wijnen komen wel meermaals in beeld en overigens zijn ook alle andere Limburgse wijnen, tot over de grens met Nederland, hier in het huis aanwezig. Dat ze dan overal komen filmen is niet erg. Er is zelfs een seksscène gedraaid. Maar daarvoor trokken ze gelukkig naar de logeerkamer’, zegt een lachende Henckens.

De knop omdraaien ging dus vlot. ‘Dit is iets wat we slechts een keer in ons leven zullen meemaken. We moeten er gewoon van genieten. Zo’n initiatief helpt ook om een naam uit te bouwen in de wijnwereld’, aldus Henckens.

Gerelateerde berichten

Reacties

0 reacties