Pinot Rosé

De verleidelijke lichte zalmrose kleur komt van de Pinot Noir druif door 5u schilcontact tussen druif en schil. Expressieve aroma’s van rood fruit met verfijnde zuurtjes die de kenmerkende fraicheur zijn voor alle wijnen uit de Limburgse Maasvallei.Genieten van de zomer in je glas!

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Pinot Noir

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Fermentatie op dubbelwandige temperatuur gecontroleerde Inox Cuves, met zes maanden rijping. Schilcontact van vijf uur voor de Pinot Noir, assemblage met Pinot Blanc en Pinot Gris.

Tips om te genieten

Gastronomie

Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren en zeevruchten

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)

12,5% vol

Restsuiker

(onvergiste suiker van de druif) 5 gr

Zuren

6.5 gr / franse meetmethode: 4,31

Klimaat en locatie

Regio

Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem