Chardonnay Heerenlaak

“Overall Winner” wedstrijd Beste Belgische Wijn 2016/ VVS Brugge

De speciale ligging, op de Maasoever vlakbij de jachthaven aan Heerenlaak bepaalt in grote mate het karakter. Een frisse aanzet met rijp fruit, witte perzik en bloemen in perfecte balans versmolten en gerijpt op de Franse eiken Chassin- barriques. Complex bouquet en ragfijne zuren door het kiezel- terroir zijn de basis voor een nazinderende finale

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Chardonnay

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Manuele oogst in oktober. Fermentatie op Inox cuves, onmiddellijk erna op Barriques. Vijf maanden rijping Sur lie sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden op Franse Eiken Barriques van Chassin 1,2,3 en 4-jarig. 25% nieuw.

Tips om te genieten

Gastronomie

Schaaldieren, tarbot, zalm, verfijnde visgerechten

Serveertemperatuur

10 – 13°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)

13% vol

Restsuiker

1,2 gr (onvergiste suiker van de druif)

Zuren

6,3 gr / franse meetmethode 4,12

Klimaat en locatie

Regio

Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem