Chardonnay Heerenlaak
“Overall Winner” wedstrijd Beste Belgische Wijn 2016/ VVS Brugge
De speciale ligging, op de Maasoever vlakbij de jachthaven aan Heerenlaak bepaalt in grote mate het karakter. Een frisse aanzet met rijp fruit, witte perzik en bloemen in perfecte balans versmolten en gerijpt op de Franse eiken Chassin- barriques. Complex bouquet en ragfijne zuren door het kiezel- terroir zijn de basis voor een nazinderende finale.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Chardonnay
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Manuele oogst in oktober. Fermentatie op Inox cuves, onmiddellijk erna op Barriques. Vijf maanden rijping Sur lie sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden op Franse Eiken Barriques van Chassin 1,2,3 en 4-jarig. 25% nieuw.
Tips om te genieten
Gastronomie
Schaaldieren, tarbot, zalm, verfijnde visgerechten
Serveertemperatuur
10 – 13°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
13% vol
1,2 gr (onvergiste suiker van de druif)
6,3 gr / franse meetmethode 4,12
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem