Pinot Brut

Beste Belgische Mousserende wijn 2013/VVS Brugge

Zacht goudgele kleur met een weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van fruitbloesem en vruchten- aroma’s, perfecte smaakbalans, levendige zuren, rechtstreeks van de Maaskiezel met een grote finesse, gevolgd door een erg lange finale.

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Pinot Blanc, Pinot Gris en Pinot Noir

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Hand geoogst/percelen aan de Heirbaan (Maastricht- Nijmegen) Persing van hele trossen /Assemblage Pinot Noir, Pinot Gris en Pinot Blanc. Fermentatie en lagering in roestvrijstalen Cuves. Tweede gisting op fles. Rijping op gist sur latte: 30 maanden, druk 6 bar. Rumuage op het Wijndomein Aldeneyck en machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange. Dosage 8 gr per liter of 0,8 %. Degorgement op Wijndomein Aldeneyck

Tips om te genieten

Gastronomie

Zacht goudgele kleur met een weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van fruitbloesem en vruchten- aroma’s, perfecte smaakbalans, levendige zuren, rechtstreeks van de Maaskiezel met een grote finesse, gevolgd door een erg lange finale.

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)

12,5% vol

Restsuiker

0

Zuren

6,8 gr / franse meetmethode : 4,45

Klimaat en locatie

Regio

Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem