KIEZEL
GRIND
PINOT

Het mineraalrijke kiezel- en grindterroir geeft aan de druif zijn typische smaak en aroma

Pinot Blanc 2022

Royaal fruitplezier met impressies van conference, kruisbessen en een vleugje kruidig. De verfijndheid van zuren is het grootste kenmerk, het crispy mondgevoel geeft een grote intensiteit en lengte. Sappig met een smaakrijke finale met zeer veel reliëf.

GASTRONOMIE | Aperitief –en culinaire wijn, vrijwel alles uit de zee, vooral ook bij asperges, sausarme visgerechten, oesters, coquilles.

Beschikbaar.

Pinot Gris 2022

Zachtgele kleur met een mooi tranencollier. In de neus rijp, rijk en licht exotische Fruitaroma’s met een open expressie van kruidigheid, peper, vuursteen en een beetje rokerig. Een harmonieus samenspel met fijne zuren en een ellenlange karaktervolle finale. Een grandeur.

GASTRONOMIE | Smaakvol bij asperges en vrijwel alles uit de zee, gevogelte en wit vlees.

Uitverkocht.

 

Pinot Gris Barrique 2022

Pinot Gris met een verfijnde en gebalanceerde fumé-toets door opvoeding en rijping in Franse eiken barriques van Chassin. Een subtiel evenwicht met uiterst verfijnde zuren met een meeslepend, kruidig bouquet. Weelderig, sappig en rijk van smaak is dit dé culinaire Pinot Gris bij uitstek.

GASTRONOMIE | Heerlijk bij de Aziatische keuken, maar ook bij harde kazen en een must als dessertwijn.

Beschikbaar.

 

Riesling Purnot 2022

Verfijnde friszuivere stijl met een rijp en exotisch bouquet, vleugje kruidig. Zeer geconcentreerde zuren met kracht, knisperend en een bite met een giga lengte.
Sappig versmolten met bescheiden onvergiste suikers.

GASTRONOMIE | Zeevruchten, asperges én de kruidige Aziatische keuken.

Beschikbaar.

 

Pinot Rosé

De verleidelijke lichte zalmrose kleur komt van de Pinot Noir druif door 5u schilcontact tussen druif en schil. Expressieve aroma’s van rood fruit met verfijnde zuurtjes die de kenmerkende fraicheur zijn voor alle wijnen uit de Limburgse Maasvallei. Genieten van de zomer in je glas!

GASTRONOMIE | Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren en zeevruchten.

Beschikbaar.

 

Charles Pinot Noir 2018

Limited Magnums

Een doordringende geconcentreerde kruidige en complexe smaak met een gigalengte die door de wijnmaker wordt omschreven als
“bedwelmend” en bijna zondig! In elk geval met veel liefde begeleid naar de fles, een magnumfles in dit speciale geval!
981 flessen werden exclusief gebotteld in Magnums en dragen de handtekening van de wijnmaker.

GASTRONOMIE | Verfijnde vleesgerechten, vederwild en kaas.

Uitverkocht.

Chardonnay Heerenlaak 2022

De speciale ligging, op de Maasoever vlakbij de jachthaven aan Heerenlaak bepaalt in grote mate het karakter. Een frisse aanzet met rijp fruit, witte perzik en bloemen in perfecte balans versmolten en gerijpt op de Franse eiken Chassin-barriques. Complex bouquet en ragfijne zuren door het kiezelterroir zijn de basis voor een nazinderende finale.

GASTRONOMIE | Genieten met schaaldieren, tarbot, zalm, verfijnde visgerechten

“Overall Winner” wedstrijd Beste Belgische Wijn 2016/ VVS Brugge

Beschikbaar.

Chardonnay Heerenlaak Brut

Goudgele kleur met een aanhoudende Mousse van fijne belletjes. Bouquet van fruitbloesem, vleugje mineraal, subtiele perfecte smaakbalans door 4 jaar sur latte-rijping.
Levendige frisse zuren met grote finesse, rechtstreeks van de Maaskiezel op Heerenlaak.
Verfijnde structuur voor gastronomische levensgenieters.

GASTRONOMIE | Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren en zeevruchten.

Uitverkocht.

Pinot Noir 2021

Donker Robijnrode kleur, één jaar gerijpt op de Puissance barriques van Chassin. Zuivere zonrijke druivenexpressie met forse bodeminvloed en verleidelijke kruidigheid. Zwarte vruchten; kers, wilde braam. Subtiele fluwele textuur en een strelend mondcontact met rijpe en zachte tannines. Een prachtige balans met veel structuur, terroirexpressie en een mondvullende lange lengte

GASTRONOMIE | Verfijnde vleesgerechten, vederwild en kaas.

Beschikbaar.

Pinot Brut

Zacht goudgele kleur met een weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van fruitbloesem en vruchtenaroma’s, perfecte smaakbalans, levendige zuren, rechtstreeks van de Maaskiezel met een grote finesse, gevolgd Door een erg lange finale

GASTRONOMIE | Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren en zeevruchten.

Beste Belgische Mousserende wijn 2013/VVS Brugge

Beschikbaar.

       Riesling Brut

 Zachte goudegele kleur met weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van perzik en vruchtenaroma’s, perfecte smaakbalans, levendige zuren, rechtstreeks van de Maaskiezel met een grote finesse, gevolgd door een erg lange finale.

GASTRONOMIE | Een feest als aperitief maar ook met zeevruchten en gekruide gerechten.

Beschikbaar.

 

 Pinot Brut Rosé

Zachte zalmroze kleur met weelderige mousse van fijne belletjes. Expressieve neus van rood fruit, perfecte smaakbalans, levendige zuren, rechstreeks van de Maaskiezel met een grote finesse, gevolgd door een erg lange finale.

GASTRONOMIE | Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren en zeevruchten.

Beschikbaar. 

Uitverkocht

Cuvée
Sacre
Sœurs

Ter ere van het Harlindis en Relindis jaar 2022 brengt Wijndomein Aldeneyck een nieuwe wijn uit die het beste van de bestaande Aldeneyck wijnen combineert. In het dorpje dat rond 750 het magische ‘wijnwonder’ krijgt toebedeeld, was het een uitdaging voor wijnmaker Karel Henckens om dit Wijnwonder nòg meer glans te geven. Het resultaat is een uiterst verfijnde witte wijn met florale toetsen en subtiele fruitaroma’s. Met de wijnverkoop gaat er een financiële bijdrage naar de Harlindis en Relindis vzw.