‘Promotie voor onze wijnbouwers’

Gepubliceerd op 16 januari 2015

l

door Karel Henckens

Acteurs en wijnboer klinken op nieuwe fictiereeks op Domein Aldeneyck

Gepubliceerd in: Het Naatste Nieuws, door Gunther Bomans

De Schryver, Karel en Tine Henckens, Robrecht Vanden Thoren en Karlijn Seleghem
© Borgerhoff Gilles: De Schryver, Karel en Tine Henckens, Robrecht Vanden Thoren en Karlijn Seleghem.

In het wijndomein van wijnboer Karel Henckens in Aldeneik (Maaseik) is de nieuwe fictiereeks ‘Tom & Harry’ officieel voorgesteld. De nieuwe reeks werd vooral opgenomen in Aldeneik en Kampenhout. “Het was een hectisch jaar, maar we hebben er heel veel vrienden aan overgehouden”, zeggen Karel en Tine van het wijndomein Aldeneyck.

Vanaf dinsdag 3 februari brengt Eén de nieuwe fictiereeks Tom & Harry op het scherm. De opnames van de tiendelige reeks vonden vorig jaar plaats in Aldeneik en Kampenhout. Ook het wijndomein en zelfs de privé-woning van wijnboer Karel Henckens werden wekenlang ingenomen door acteurs en de opnameploeg. De reeks gaat over een babyverwisseling. Jelle (Karlijn Sileghem) is eigenaar van wijnbedrijf ‘De Elsakker’ en ontdekt dat haar zoon Tom Van Eyck (Gilles De Schryver) kort na zijn geboorte op de kraamafdeling verwisseld werd met een andere baby. Haar wereld stort in en ze gaat op zoek naar haar biologische zoon. De shock is groot als ze te weten komt dat Harry Buts (Robrecht Vanden Thoren) haar zoon is. Hij is helemaal het tegenovergestelde van haar oogappel Tom. Maar Harry krijgt zelfs een job aangeboden in het wijnbedrijf en zorgt voor vrolijkheid in de reeks. Wie ziet Karlijn het liefst? Tom of Harry? “Dat is een stoute vraag”, lacht actrice Karlijn. “Dat zal op het einde van de reeks wel duidelijk worden. Ik ben heel tevreden over deze reeks. Een zeer goede sfeer en een toffe locatie om te werken. Ik drink nu heel graag wijn uit Aldeneik. Het is goede wijn, want je krijgt er geen hoofdpijn van”, aldus Karlijn. Bijna alle acteurs en de hoofdrolspelers waren aanwezig op de voorstelling in Aldeneik. “Het is een prachtige reeks met ook veel humor en super voor de promotie van wijnbouwers in ons land”, zegt wijnbouwer Karel. “Het was wel een heel intens en een hectisch jaar. Naast de filmopnames was ons bedrijf ook gewoon in werking. Soms zijn we wel even uit het huis gevlucht. Het gebeurde wel eens dat er een acteur een krant aan het lezen was op ons toilet. Ook het bad en het bed hebben ze gebruikt”, lacht Karel.

De woning van Karel en Tine Henckens
© Eddy Vangroenderbeek: De woning van Karel en Tine Henckens is de woning van Jelle (gespeeld door Karlijn Seleghem ) in de reeks.

Vrienden geworden

“En acteur Frank Focketeyn (Jef in de reeks en schoonbroer van Jelle) is zelfs een vriend geworden. Hij heeft humor en kan echt genieten van wijn, de omgeving en pure mensen. We zijn allebei gezond gek.” Focketeyn is het daar volledig mee eens. “Vlaanderen is een zakdoek groot, maar het wijndomein kende ik niet. Karel en Tine zijn superfijne mensen. Wijn brengt mensen samen. Ik heb veel geleerd over de wijnbouw en heb nu meer aandacht voor wijn. Ik ben een wijnkenner geworden.” Veel wijn heeft Frank niet gedronken tijdens de opnames. “Mijn wijnglas is nu zelfs met water gevuld, dat valt niet op”, lacht hij. Ook acteur Gilles De Schryver heeft goede herinneringen aan de opnames in Limburg. “Als ik ooit een carrièrewending overweeg, dan zeker een job in de wijnbouw”, zegt de jonge acteur. “Er zijn heel veel gelijkenissen tussen het draaien van een fictiereeks en de wijnbouw: Echtheid, passie, hard werken, beslissen op het juiste moment, buikgevoel, stijl en kwaliteit en het is allebei lekker om te doen.”

Gerelateerde berichten

Reacties

0 reacties