Chardonnay Heerenlaak Brut

Goudgele kleur met een aanhoudende Mousse van fijne belletjes. Bouquet van fruitbloesem, vleugje mineraal, subtiele perfecte smaakbalans door 4 jaar sur latte-rijping. Levendige frisse zuren met grote finesse, rechtstreeks van de Maaskiezel op Heerenlaak. Verfijnde structuur voor gastronomische levensgenieters.

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Chardonnay

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Hand geoogst in perceel Heerenlaak in Aldeneik. Persing van hele trossen en monocepage Chardonnay 100% en fermentatie en lagering in roestvrijstalen Cuves, temperatuur gecontroleerd. Tweede gisting op fles / 48 maanden sur latte, druk 6 bar.

Rumuage op het Wijndomein Aldeneyck en machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange. Dosage 3 gr per liter of 0,3%. Degorgement op Wijndomein Aldeneyck

Tips om te genieten

Gastronomie

Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren, zeevruchten

Serveertemperatuur

10 – 13°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
12,5% vol
0
6,6 gr / franse meetmethode : 4,31

Klimaat en locatie

Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem