Gewürztraminer

Uitgesproken aromatisch parfum, van rozenblaadjes tot tropisch fruit is deze karakterkop ook kruidig en zoetig. Honingachtig impressies met kracht maar wordt gecounterd met uitgesproken frisse zuren.

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Gewürztraminer

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Fermentatie op dubbelwandige temperatuur gecontroleerde Inox Cuves, met zes maanden rijping. Schilcontact van drie uur na lichte kneuzing.

Tips om te genieten

Gastronomie

Heerlijk bij de Aziatische keuken, maar ook bij harde kazen en een must als dessertwijn.

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)

13% vol

Restsuiker

(onvergiste suiker van de druif) 30 gr

Zuren

5,9 gr

Klimaat en locatie

Regio

Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem