
Gewürztraminer
Uitgesproken aromatisch parfum, van rozenblaadjes tot tropisch fruit is deze karakterkop ook kruidig en zoetig. Honingachtig impressies met kracht maar wordt gecounterd met uitgesproken frisse zuren.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Gewürztraminer
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Fermentatie op dubbelwandige temperatuur gecontroleerde Inox Cuves, met zes maanden rijping. Schilcontact van drie uur na lichte kneuzing.
Tips om te genieten
Gastronomie
Heerlijk bij de Aziatische keuken, maar ook bij harde kazen en een must als dessertwijn.
Serveertemperatuur
7 – 10°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
13% vol
Restsuiker
(onvergiste suiker van de druif) 30 gr
Zuren
5,9 gr
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem