Charles Pinot Noir 2018

Limited Magnums

Wijnmaker Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck heeft 20 jaar gewacht om zijn 1ste signatuurwijn te maken.
Met Pinot Noir wijnstokken van de Bourgogne kloon 777, die in 2005 in de kiezelbodem aan de Limburgse Maas het levenslicht zagen, was de tijd rijp om in een bijzonder wijnjaar een bijzondere wijn te maken. Zo ook in 2018 toen de zon andermaal overuren draaide in de warme Limburgse Maasvallei. Pinot Noir is uitgegroeid tot het uithangbord in Cool Climat regio’s op onze hele planeet en in het bijzonder in z’n Limburgs droomterroir.
Na 20 maanden rijping in de barriques van Chassin was het resultaat opwindend!
Een doordringende geconcentreerde kruidige en complexe smaak met een gigalengte die door de wijnmaker wordt omschreven als “bedwelmend” en bijna zondig! In elk geval met veel liefde begeleid naar de fles, een magnumfles in dit speciale geval!
981 flessen werden exclusief gebotteld in Magnums en dragen de handtekening van de wijnmaker.
Deze Charles kreeg onlangs de hoogste quotering met 5 sterren in de “Belgische Wijngids” en pas verschenen met veel lofzang in het Nederlandse “Perswijn” als “geselecteerd” door de jury en ook weer de hoogste quotering van alle Belgische wijnen!

Wijngaard, druif en ambacht

DRUIF

Pinot Noir

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Manuele oogst gevolgd door vijf dagen koude-maceratie. Cuvaison drie weken, Pigeage 3x daags met remontage. 20 maanden rijping op de barriques van Chassin uit Rully Bourgogne.

Tips om te genieten

Gastronomie

Verfijnde vleesgerechten, alsook vederwild en kaas.

Serveertemperatuur

13 – 16°C

Bewaarpotentieel

10 jaar

Specificaties

Alcohol (%)
Zuren
13,5% vol
5,3 gr

Klimaat en locatie

Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem