Riesling

Verfijnde friszuivere stijl met een rijp en exotisch bouquet, vleugje kruidig. Zeer geconcentreerde zuren met kracht, knisperend en een bite met een giga lengte. Sappig versmolten met bescheiden onvergiste suikers.

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Riesling

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Fermentatie op dubbelwandige temperatuur gecontroleerde Inox Cuves, met zes maanden rijping Sur lie in Inox Cuves sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Maandelijks oproeren lie. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.

Tips om te genieten

Gastronomie

Zeevruchten, asperges én kruidige Aziatische keuken

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
12,5 % vol
7,5 gr. (onvergiste suiker van de druif)
7,1 gr / franse meetmethode 4,64

Klimaat en locatie

Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem