Riesling
Verfijnde friszuivere stijl met een rijp en exotisch bouquet, vleugje kruidig. Zeer geconcentreerde zuren met kracht, knisperend en een bite met een giga lengte. Sappig versmolten met bescheiden onvergiste suikers.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Riesling
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Fermentatie op dubbelwandige temperatuur gecontroleerde Inox Cuves, met zes maanden rijping Sur lie in Inox Cuves sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Maandelijks oproeren lie. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.
Tips om te genieten
Gastronomie
Zeevruchten, asperges én kruidige Aziatische keuken
Serveertemperatuur
7 – 10°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
12,5 % vol
7,5 gr. (onvergiste suiker van de druif)
7,1 gr / franse meetmethode 4,64
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem