Chardonnay Heerenlaak Brut
Goudgele kleur met een aanhoudende Mousse van fijne belletjes. Bouquet van fruitbloesem, vleugje mineraal, subtiele perfecte smaakbalans door 4 jaar sur latte-rijping. Levendige frisse zuren met grote finesse, rechtstreeks van de Maaskiezel op Heerenlaak. Verfijnde structuur voor gastronomische levensgenieters.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Chardonnay
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Hand geoogst in perceel Heerenlaak in Aldeneik. Persing van hele trossen en monocepage Chardonnay 100% en fermentatie en lagering in roestvrijstalen Cuves, temperatuur gecontroleerd. Tweede gisting op fles / 48 maanden sur latte, druk 6 bar.
Rumuage op het Wijndomein Aldeneyck en machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange. Dosage 3 gr per liter of 0,3%. Degorgement op Wijndomein Aldeneyck
Rumuage op het Wijndomein Aldeneyck en machinaal met de eigen Remupal Double Champagnisation van Petitdemange. Dosage 3 gr per liter of 0,3%. Degorgement op Wijndomein Aldeneyck
Tips om te genieten
Gastronomie
Een feest als aperitief maar ook met schaaldieren, zeevruchten
Serveertemperatuur
10 – 13°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
12,5% vol
0
6,6 gr / franse meetmethode : 4,31
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem