Pinot Gris Barrique

Pinot Gris met een verfijnde en gebalanceerde fumé-toets door opvoeding en rijping in Franse eiken barriques van Chassin. Een subtiel evenwicht met uiterst verfijnde zuren met een meeslepend, kruidig bouquet. Weelderig, sappig en rijk van smaak is dit dé culinaire Pinot Gris bij uitstek.

 

Wijngaard, druif en ambacht

ASSEMBLAGE

Pinot Gris

Bodem

Mineraalrijke kiezel- en grindterroir

Vinificatie

Laat geoogste Pinot Gris van de oudste percelen. Vijf maanden Sur lie in Franse Eiken barriques van Chassin sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.

Tips om te genieten

Gastronomie

Smelt perfect samen met een smaakrijk Zeebanket, wit vlees en vederwild. Een echte grandeur.

Serveertemperatuur

7 – 10°C

Bewaarpotentieel

Vier jaar

Specificaties

Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
13% vol
0
6,45 gr/l / franse meetmethode: 4,22

Klimaat en locatie

Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem