Pinot Blanc
Royaal fruitplezier met impressies van conference, kruis- bessen en een vleugje kruidig. De verfijndheid van zuren is het grootste kenmerk, het crispy mondgevoel geeft een grote intensiteit en lengte. Sappig met een smaakrijke finale met zeer veel reliëf.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Pinot Blanc
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Zes maanden Sur lie in Inoxcuves sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.
Tips om te genieten
Gastronomie
Aperitief –en culinaire wijn, vrijwel alles uit de zee, vooral ook bij asperges, sausarme visgerechten, oesters, coquilles.
Serveertemperatuur
7 – 10°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
13% vol
(onvergiste suiker van de druif) 5 gr
6,3 gr / franse meetmethode 4,12 gr
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem