Pinot Gris
Zachtgele kleur met een mooi tranencollier. In de neus rijp, rijk en licht exotische fruitaroma’s met een open expressie van kruidigheid, peper, vuursteen en een beetje rokerig. Een harmonieus samenspel met fijne zuren en een ellenlange karaktervolle finale. Een grandeur.
Wijngaard, druif en ambacht
ASSEMBLAGE
Pinot Gris
Bodem
Mineraalrijke kiezel- en grindterroir
Vinificatie
Zes maanden Sur lie in Inoxcuves sur lieDe rijping “Sur lie” bestaat uit het laten gisten van de most in het vat, en in het behouden van de wijn op deze fijne “lies” van gisten gedurende enkele maanden. Drie uur schilcontact na lichte kneuzing.
Tips om te genieten
Gastronomie
Smaakvol bij asperges en vrijwel alles uit de zee, gevogelte en wit vlees.
Serveertemperatuur
7 – 10°C
Bewaarpotentieel
Vier jaar
Specificaties
Alcohol (%)
Restsuiker
Zuren
13% vol
(onvergiste suiker van de druif) 7,5 gr
5,8 gr/l / franse meetmethode : 3,79 gr/l
Klimaat en locatie
Regio
Maasvallei Limburg
Koud
Koel
Gemiddeld
Warm
Continentaal
Mediterraan
Maritiem