DE WIJNGAARD


MILIEUBEWUST

 
  Karel streeft naar een beperkte opbrengst per wijnstok  van maximaal 50 hectoliter per hectare door het aantal trossen te halveren. Deze tijdrovende werkzaamheden in juli worden gevolgd door de groene oogst begin augustus,  overtollige druiven worden zonder pardon weggeknipt. Hoe minder trossen de druivenstok moet voeden, des te geconcentreerder de smaak; een voorwaarde voor topwijnen!


Milieubewuste teelt
De ervaring uit de fruitteelt komt goed van pas want het is van cruciaal belang dat de ver doorgedreven milieubewuste technieken resulteren in een uitgebalanceerd ecologisch systeem. Natuurlijke vijanden van de belangrijkste insecten zijn uitgezet alsook het gebruik van feromoonvallen om het natuurlijk evenwicht te bewaren. Schoffelmachines voor onkruidbeheersing worden ingezet om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te herleiden. De wijndruiven worden in de wijngaard met de grootst mogelijke zorg omringd want de kwaliteit van de wijn wordt in de wijngaard gemaakt. Enkel gezonde wijndruiven kunnen hun perfecte rijpheid bereiken, en dat proef je! In tegenstelling tot de fruitteelt eindigt het verhaal niet bij de oogst, de wijn moet nog geboren worden…

Samengevat zorgen alle terroir-elementen – zoals het droge en warme klimaat in de Limburgse Maasvallei, de lage rendementen, de grind en de kiezel, de ligging op de zuid-oosterhelling aan de Maas en de grindplassen, voor zinnenstrelende wijnen!
   
wit
Pinot Blanc
Pinot Gris
Pinot gris barrique
Pinot noir barrique
Pinot Brut