PASSIE

 
  Opgegroeid in een fruittelersfamilie met aan de basis stichter Jaak Purnot en later vormgegeven door Hein Henckens, verbouwt Karel Henckens nog steeds peren op de lager gelegen percelen. In 1999 besloten hij en zijn echtgenote Tine Linssen de stap naar hun grote passie te zetten. Op een zonnige zuidoosterhelling langs de Maas werden in het voorjaar van 2002 de eerste wijnstokken van de Pinot Blanc-druif aangelegd. Ook werd er, op advies van het wijnbouwinstituut in Trier, een proefwijngaard met 15 verschillende wijndruifrassen aangelegd aan de hoeve in hartje Aldeneik

Mede door de fantastische resultaten in de proefwijngaard volgde een gestage uitbreiding van de wijngaard aan de Maas met de edele Pinot Gris en de delicate Pinot Noir-wijndruiven.
  Het geheel omvat nu samen meer dan 30.000 wijnstokken op een oppervlakte van ruim 7 hectare. Deze Pinot-druivenrassen zijn optimaal aangepast aan de klimatologische- en bodemomstandigheden (grind) van het Maasland.

Karel is bij de realisatie van zijn droom niet over één nacht ijs gegaan. ‘Om de kneepjes van het vak te leren heb ik, samen met Harry Vorselen van Wijngoed Thorn, een gespecialiseerde opleiding aan het wijnbouwinstituut in Trier, gelegen in de Moezelstreek, gevolgd. Daar hebben wij ook het diploma van ‘Winzer’; wijnbouwer, behaald’ Dit was het noodzakelijke fundament voor de start van het hele wijnbouwverhaal.

 
wit
Pinot Blanc
Pinot Gris
Pinot gris barrique
Pinot noir barrique
Pinot Brut